ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ (ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ)

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ (ΑΓΓΛΙΚΑ)

Η περιήγηση ξεκινάει με μεταφορά από το ξενοδοχείο σας (ή από την κοντινότερη σε αυτό στάση) στην Παροικία. Η εκδρομή πραγματοποιείται όταν συμπληρωθεί η ελάχιστη συμμετοχή (15 άτομα). Η περιήγηση τελειώνει με μεταφορά πίσω στο ξενοδοχείο σας (ή στην κοντινότερη σε αυτό στάση). Περιλαμβάνει αγγλόφωνο ξεναγό.

ΚΡΑΤΗΣΗ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Η εκδρομή ξεκινάει από την Παροικία με περιήγηση στο Φράγκικο  Κάστρο, που χρονολογείται από το 1260μ.Χ. Συνεχίζουμε περπατώντας μέσα στην παλιά πόλη και στα γραφικά σοκάκια, και καταλήγοντας σε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Πάρου, την Παναγία την Εκατονταπυλιανή ή Καταπολιανή, γνωστή και ως εκκλησία της Παναγίας με τις Εκατό Πύλες, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στην Ελλάδα, καθώς χρονολογείται το 400μ.Χ. Δεν είναι μόνο ένα αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, η εκκλησία της Παναγίας με τις Εκατό Πύλες είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά  προσκυνήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για να πάμε στο λιμάνι της Πούντας και να πάρουμε το φέρυ για την Αντίπαρο. Θα περπατήσουμε μέσα στη γραφική μικρή πόλη και θα επισκεφθούμε το Ενετικό Φρούριο (15ος αιώνας), το οποίο κατοικείται ακόμα και σήμερα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ή/και κολύμπι.

Επιστρέφοντας στο νησί της Πάρου, η περιήγηση μας συνεχίζεται με μία βόλτα στις Λεύκες, την παλιά πρωτεύουσα της Πάρου, όπου συναντάμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, σε σταυροειδές σχήμα, σε υψόμετρο 250 μέτρων, στο κέντρο του νησιού. Περιβάλλεται από μικρές δασικές εκτάσεις, ελαιώνες και αμπελώνες. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι και το όμορφο πευκοδάσος που καλύπτει τη μια πλευρά του.

Το απόγευμα φτάνουμε στην Νάουσα, το όμορφο ψαροχώρι με την κυκλαδίτικη γοητεία. Κάνουμε μια βόλτα στα μικρά σοκάκια και στο λιμάνι, με τα πολύχρωμα ψαροκάικα, που είναι ένα από τα πιο γραφικά στην Ελλάδα. Ένα ιδανικό σκηνικό για καταπληκτικές φωτογραφίες.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πλατεία Αλυγαριάς, Παροικία Παρος
Τ.Κ.: 84400, Κυκλάδες
EMAIL: info@windmill-travel.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2284 0 28090
FAX: +30 2284 0 52988

MHTE: 1144E60000121701

©Anemomylos Travel