ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ (ΓΑΛΛΙΚΑ)

Η περιήγηση ξεκινάει με μεταφορά από το ξενοδοχείο σας (ή από την κοντινότερη σε αυτό στάση) στην Παροικία. Η εκδρομή πραγματοποιείται όταν συμπληρωθεί η ελάχιστη συμμετοχή (15 άτομα). Η περιήγηση τελειώνει με μεταφορά πίσω στο ξενοδοχείο σας (ή στην κοντινότερη σε αυτό στάση). Περιλαμβάνει γαλλόφωνο συνοδό.

ΚΡΑΤΗΣΗ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Η περιήγηση μας με γαλλόφωνο συνοδό, ξεκινάει με επίσκεψη στην εκκλησία της Εκατονταπυλιανής στην Παροικία (η εκκλησία με τις εκατό πύλες), ένα μοναδικό μνημείο της βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πρωτεύουσας του νησιού και θα επισκεφτούμε άλλο ένα σημείο αναφοράς της Παροικία, το Φράγκικο Κάστρο, χτισμένο πάνω στο αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. 

Αναχώρηση για το χωριό της Νάουσα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το λιμάνι της Νάουσας ήταν κάποτε λάκκος πειρατών… Εκεί θα έχετε ελεύθερο χρόνο για εξερεύνηση.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τις Λεύκες, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πάρου, χτισμένο στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία. Η επίσκεψη στην πρώην πρωτεύουσα του νησιού πραγματοποιείται σε αμφιθεατρική τοποθεσία, στην πλαγιά του λόφου, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα στους επισκέπτες. 

Το λεωφορείο σας μεταφέρει στο λιμάνι της Πούντας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για Αντίπαρο. Θα περπατήσουμε στη γραφική Χώρα και θα επισκεφτούμε το Ενετικό φρούριο (15ου αιώνα) το οποίο κατοικείται ακόμα. Εκεί θα έχετε ελεύθερο χρόνο για γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Επιστρέφοντας στην Πάρο, η εκδρομή συνεχίζεται στο χωριό Αλυκή, όπου η κυρία Κατερίνα θα σας ανοίξει τις πόρτες του μουσείου «Σκορπιός», με τα έργα του Μπενέτου Σκιαδά. Το μουσείο παρουσιάζει μια συλλογή μοντέλων εντυπωσιακών πλοίων και στον κήπο του μουσείου θα δείτε σε μινιατούρες, τα πιο διάσημα μνημεία των Κυκλάδων. Γύρω στις 17:00 η ξενάγηση τελειώνει και θα μεταφερθείτε πίσω στο ξενοδοχείο σας ή σε μια στάση κοντά σε αυτό.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πλατεία Αλυγαριάς, Παροικία Παρος
Τ.Κ.: 84400, Κυκλάδες
EMAIL: info@windmill-travel.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2284 0 28090
FAX: +30 2284 0 52988

MHTE: 1144E60000121701

©Anemomylos Travel