ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η εκδρομή μας ξεκινάει με την επίσκεψη της εκκλησίας Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Παροικιά, ένα μοναδικής αξίας μνημείο για την Βυζαντινή τέχνη και αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες. Ακολουθεί περιήγηση στα γραφικά στενά της πρωτεύσουσας του νησιού. Αξιοθέατο της Παροικιάς είναι και το Φράγκικο κάστρο, χτισμένο πάνω απο αρχαίο ναό της θεάς Αθηνας.


Έπειτα θα ανακαλύψετε τις Λεύκες, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πάρου, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Προφήτη Ηλία. Οι Λεύκες, η πρώην πρωτεύουσα του νησιού, έχουν χτιστεί αμφιθεατρικά πάνω στην πλαγιά προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στον επισκέπτη. Όταν όμως κατασκευάζονταν οι Παριανοί επέλεξαν το σημείο για να είναι προστατευμένοι απο τους πειρατές που λυμαίνονταν τότε τις θάλασσες και τα κυκλαδίτικα λιμάνια.

Στη Νάουσα θα επισκεφθείτε το οινοποιείο Μωραίτη, θα δοκιμάσετε κρασιά, τα οποία θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα και θα σας δώσουν μια μοναδική γεύση της ντόπιας παραγωγής και των φίνων προϊόντων της Πάρου. Στη συνέχεια, θα έχετε ελεύθερο χρόνο στο λιμανάκι της Νάουσας, το σημείο συνάντησης της νεολαίας για διασκέδαση στο νησί, το οποίο όμως κρατάει πάντα τον αυθεντικό χαρακτήρα του, μια πραγματική καρτ-ποστάλ. Το γεύμα σας θα το απολαύσετε στο Πίσω Λιβάδι,το χωριό με το όμορφο και γραφικό λιμανάκι και την παραλία του στην ανατολική πλευρά. Μετά απο τον χρόνο για ξεκούραση η εκδρομή συνεχίζεται με την αναχώρηση σας προς την Αλυκή και θα περάσετε ετσι από την νότια άκρη του νησιού από όπου θα θαυμάσετε τη θέα στα γειτονικά νησιά. Στην Αλυκή, η κα Πόπη θα σας ανοίξει τις πόρτες του μουσείου «Σκορπιός», έργο του κου Μπενέτου Σκιαδά, ντόπιου ναυτικού. Αυτό το μουσείο παρουσιάζει μια συλλογή από
μακέτες των πιο εντυπωσιακών πλοίων, και στον κήπο σε μινιατούρες, τα πιο γνωστά μνημεία των Κυκλάδων.

Η επιστροφή στην Παροικιά σηματοδοτεί το τέλος της υπέροχης εκδρομής μας. Μετά απο μία γεμάτη μέρα φροντίζουμε για την επιστροφή στο κατάλυμμα σας με τα πολυτελή και άνετα οχήματα μας με τις υπηρεσίες transfer της Anemomylos travel.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ 22840-28090 'H ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ