ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΑΡΟΣ

ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΡΑΤΗΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εξερευνήστε τους πιο όμορφους προορισμούς με ένα πολυτελές μίνι λεωφορείο, συνοδευόμενο από έναν ντόπιο οδηγό, ο οποίος έχει ζήσει και εξερευνήσει το νησί για πολλά χρόνια.

Η πρώτη στάση αυτής της περιήγησης θα είναι στο ορόσημο της Πάρου: την Εκκλησία της Παναγίας με τις Εκατό Πύλες ή Εκατονταπυλιανή. Το αρχαιότερο χριστιανικό μνημείο στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Πάρου: την Παροικία. Συναρπαστικοί σύγχρονοι θρύλοι, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σπάνιες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, καθώς και αστραφτερά μάρμαρα, θα σας εντυπωσιάσουν.

Αφήνοντας πίσω το τουριστικό σκηνικό, είναι η ώρα να εξερευνήσουμε το αγροτικό κομμάτι της Πάρου. Μια επίσκεψη σε μια οικογενειακή φάρμα είναι ο επόμενος προορισμός σας! Ένα μέλος της οικογένειας θα σας δείξει τις καλλιέργειες, προσαρμοσμένες στο μικροκλίμα μας, θα σας εξηγήσει τις διαδικασίες καλλιέργειας και συγκομιδής και θα σας προσφέρει φρέσκα προϊόντα να δοκιμάσετε. Μια μοναδική ευκαιρία να περιπλανηθείτε σε ένα οικολογικό αγρόκτημα και να απολαύσετε το τοπίο.

Στη συνέχεια, είμαστε έτοιμοι να δούμε πως ζουν οι ντόπιοι στον Πρόδρομο! Ένα από τα πιο γραφικά χωριά που αποτελούνται από ασβεστωμένα σπίτια, τακτοποιημένες αυλές με πολύχρωμα λουλούδια και στενά πλακόστρωτα μονοπάτια προσβάσιμα με τα πόδια από τις πύλες του χωριού. Περπατώντας στα γραφικά περάσματα, θα συναντήσετε μια παραδοσιακή ταβέρνα, όπου καθημερινά σερβίρονται τυπικά παριανά πιάτα . Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε έναν χειροποίητο “Μεζέ”, που οι Παριανοί λατρεύουν. Ένα γεύμα, ή ακόμα και αυτή η περιήγηση, δεν θα ήταν πλήρης χωρίς έναν ελληνικό καφέ – βασικό στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας. Για αυτό θα μεταβείτε, με μια σύντομη διαδρομή, στον Κώστο, ένα ορεινό χωριό, στο κέντρο της Πάρου και επόμενη στάση στο “καφενείο” του! Το σημείο όπου η παλαιότερη γενιά μαζεύεται για να λύσει τις “διαφορές” της για τα πολιτικά, να συζητήσει για τα αθλητικά και να παίξει τάβλι. Εκεί θα σας προσφέρουν ένα φλιτζάνι καφέ , κι εάν θέλετε θα σας δείξουν πως να φτιάχνετε το δικό σας πίσω στο σπίτι! Ώρα να αφήσουμε πίσω μας την παράδοση και να οδηγηθούμε με άνεση στο παρόν! 

Επόμενη στάση στη Νάουσα: ένα όμορφα διατηρημένο ψαροχώρι, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν για όποιον επισκέπτεται την Πάρο. Κοσμοπολίτικο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυθεντικό όλο τον χρόνο! Μετά από αύτη τη μέρα, την γεμάτη νέες εικόνες, ήχους και εμπειρίες, θα σας οδηγήσουμε πίσω στο ξενοδοχείο σας για να χαλαρώσετε και να αναπολήσετε την ομορφιά της Πάρου.

Σημείωση: Δευτέρα, Τετάρτη(από το τέλος Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ανάλογα την συμμετοχή). 
Ελάχιστη συμμετοχή: 4 άτομα – μέγιστη συμμετοχή: 12 άτομα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πλατεία Αλυγαριάς, Παροικία Παρος
Τ.Κ.: 84400, Κυκλάδες
EMAIL: info@windmill-travel.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2284 0 28090
FAX: +30 2284 0 52988

MHTE: 1144E60000121701

©Anemomylos Travel